• Ny derbyseger: ”Ett jäkligt skönt nyår”

Ny skön derbyseger – BS avslutade året på bästa sätt med vinst mot Borlänge, igen. En välförtjänt fullpoängare borta på Tunets IP på fredagskvällen efter en stark laginsats i svår väderlek. Hampus Uhlin fick till slut hål på hemmalaget strax före paus, assisterad av Lukas Mårdberg, och i början av den andra halvleken utökade Michael Pettersson till 0–2, efter samspel med Tobias Dahlin. Pettersson hade bud på mer men straffen i 81:a minuten räddades av Adam Reyier. Två bra målvakter där BS-keepern Patrik Hedberg spikade igen! Borlänge på Tunet är aldrig någon lätt nöt att knäcka, och kvällens väderförutsättningar var som sagt rejält knepiga med ymnigt tilltagande snöfall som gjorde att det mer handlade om snöskottning än bandy. – En bra match från oss där vi visste att tillfälligheter skulle avgöra. Vi fick vårt andra mål perfekt och sen tycker jag att vi har kontroll på andra halvlek. Närmare tre mål för oss än ett för dem tycker jag, säger BS-tränaren Johan ”Daggen” Hedberg. BS visade moral och kampvilja matchen igenom och är nu uppe på 14 poäng – lika många som laget tog på hela säsongen i fjol! – Korrekt, då slutade vi på 14 poäng, men det gör vi inte den här säsongen, ler ”Daggen” och fortsätter: – Hade ett litet eget mål för säsongen att vinna mot rätt lag och drömmen var tre poäng på de två mötena med Borlänge. Nu blev det fyra och ett jäkligt skönt nyår! Vi säger gott nytt år och tackar BS-fansen som var på plats och bar fram BS till segern. BS HEJ💙💛🔥 Nästa match är borta mot Djurgården på trettondagen, 6/1 kl 18 på Östermalms IP. Borlänge Bandy–Falu BS 0–2 (0–1) Målen: 0–1 (43) Hampus Uhlin (Lukas Mårdberg), 0–2 (48) Michael Pettersson (Tobias Dahlin). Hörnor: 6–9 (2–6). Utvisningar, BB: 1×10 min. FBS: 1×10 min. Domare: David Eneland. Publik: 342. A-lag Herr 29 dec 2023 0kommentarer
  • Seger i annandagsderbyt!

BS vann det heta annandagsderbyt mot Borlänge och det med 4-3. En match som började bra för BS del med en 3-0 ledning 65 min in i matchen men sedan lyfte Borlänge sig ett snäpp och efter att Simon Främgård dragit på sig ett lindrigt matchstraff och BS fick spela med en man mindre resten av matchen så knapra Borlänge ikapp och kvitterade i 90:e minuten. Men i 94:e minuten så frälste Michael Pettersson oss med segermålet 4-3. Returmöte på fredag på Tunets IP 19:00 BS mål gjordes av: 1-0 Victor Berling, ass Anton Lundberg 2-0 Michael Pettersson, ass Linus Åkerlund 3-0 Hugo Nilsson 4-3 Michael Pettersson, ass Lukas Mårdberg Matchsponsorn Hemköp Falun City utsåg hemmalagets Patrik Hedberg och bortalaget Adam Wijk till matchens lirare. Vi tackar de drygt 500 åskådarna! Foto: Robert Stenerhag A-lag Herr 26 dec 2023 0kommentarer
  • Annandagsderbyt=företagsmatchen

Årliga företagsmatchen där även privatpersoner kan vara med och bidra! I år är det annandagsderbyt mot Borlänge som gäller, var med och stötta föreningen. På bilden ser du företagen som gått med hittills. Ert stöd är det som gör det möjligt för vårt a-lag att åka runt i hela Sverige och spela matcher, ert stöd gör det möjlighet att våra barn och ungdomar kan bedriva den sport dom älskar, att spela bandy! Vi jobbar vidare med våra fina barn- och ungdomar och med a-laget vill vi kunna ta större sportsliga steg. För privatpersoner finns ett paket där man är med och stöttar och omnämns för 500kr. Swish: 123 056 72 55 (Märk med derbymatch + namn) Önskar du som företag att stötta oss och samtidigt synas här? • Brons 1 000 kr 1st entrébiljetter inkl. kaffe • Silver 2 000 kr 2st entrébiljetter inkl. kaffe • Guld 3 000 kr 5st entrébiljetter inkl. kaffe • Platinum 5 000 kr 10st entrébiljetter inkl. kaffe + matchtröja Ta då kontakt med Anders Westin på mejl: anders.westin@falubsbandy.se Det är tillsammans som vi kan göra skillnad! Falu BS Bandy 22 dec 2023 0kommentarer
  • BS laddar för hett annandagsderby!

Annandagen är bandyns julafton! Och i år har vi äntligen den höjdpunkten på hemmaplan igen. Senast var 2019 då Borlänge besegrades. Nu möts lagen igen i ett hett allsvenskt derby på ICANIWILL Lugnet Arena på klassisk tid, kl 13:15. Så efter all julskinka – kom upp till Lugnet och njut av härlig vinteridrott i slaget om Runn på annandagen! Varmt välkomna! Biljetter hittar du här: https://falubsbandy.ticketco.events/se/sv/m/e/20231226_falu_bs_bandy__borlnge_bandy Foto: Robert Stenerhag Falu BS Bandy 21 dec 2023 0kommentarer
  • Förlust mot ÖSK

BS gick för kvittering efter att Michael Pettersson reducerade till 4–3 i 83:e minuten. Men i stället gjorde ÖSK tre mål sista fem minutrarna i en andra halvlek med många BS-utvisningar. Bara att ta nya tag och ladda om till annandagen hemma mot Borlänge kl 13:15! Målskyttar: Michael Pettersson 2, William Larsson. A-lag Herr 21 dec 2023 0kommentarer