Ordförande Johan Hedberg: "Stort eget kapital kvar”

18 MAR 2021 09:38
Falu BS ser ut att klara coronasäsongen med ett stort eget kapital kvar för framtiden – bland annat tack vare stort stöd från supportrarna. Nu jobbas det hårt för nästa vinter: ”Vi ska göra en kanonsäsong”, säger ordföranden Johan Hedberg.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2021 09:38

När Falu BS ordförande Johan Hedberg blickar tillbaka på den gångna säsongen är bilden blandad. Pandemin har satt sin prägel på det mesta, barn- och ungdomars säsong har begränsats och a-laget har haft det tungt i allsvenskan.

Men samtidigt har kanske fler än någonsin åkt skridskor på Lugnets bandybana. Skridskokul är en succé med runt 70 barn varje lördag, allt fler vill spela bandy, knattelaget växer, fantastiska ledare lägger ner oerhört jobb och dessutom finns en rad egna talanger som tagit stora kliv och etablerat sig i a-laget.

Ytterligare glädjeämnen är alla fina samarbetspartners och även det starka stödet från supportrarna. Trots tomma läktare har BS fått in nära 90 000 kronor i form av stödbiljetter.

– Det är mer än jag någonsin hade vågat hoppas på. Det har rullat på under hela säsongen och det är så kul att se, vi är enormt tacksamma för stödet, det betyder så oerhört mycket, säger Johan Hedberg.

Säsongen inleddes i rejäl motvind. mildvädret gjorde att det inte fanns is förrän rekordsent – en bra bit in i november. Dessutom slog restriktioner hårt mot verksamheten.

– Allt har hänt, känns det som. Det växlade mycket från dag till dag, och det kom inga riktigt klara besked, det har varit en supertråkig säsong på det sättet, jag lider med barnen och ungdomarna som inte fått spela som det var tänkt.

Coronaläget har gjort att ekonomin varit huvudfokus ännu mer än vanligt. Budgeten har varit stramare och nyligen kom besked om statligt coronastöd som täcker en del av inkomstbortfallet.

– Vi går mot ett minusresultat men ändå på en nivå som ändå känns okej, säger Johan Hedberg.

Därmed kommer föreningen trots coronavintern att ha ett med ett betydande eget kapital kvar, och trots en mentalt prövande tid är Hedberg fylld av energi. Med anställde klubbchefen Nicklas Andersson har BS fått en bättre framförhållning i arbetet med samarbetspartners och planering.

– Vid den här tiden på året brukar man ju ha ha slut på lust ett tag, men nu är vi redan sedan en tid tillbaka i startgroparna inför nästa säsong. Vi har haft tid att förbereda oss, vi är revanschsugena och ser fram emot uppstarten. Vi kommer att ha en mycket tydligare plan för alla lag till hösten och ska göra en kanonsäsong!

När det gäller a-laget kan det konstateras att det finns mer att hämta.

– Sportsligt var det den resultatmässigt sämsta säsongen sedan nystarten efter konkursen, men samtidigt har det gjorts en föryngring och i avslutningen såg vi att det går åt rätt håll!

En position som mittenlag i allsvenskan är aldrig okej för Falu BS, förklarar Hedberg.

– Vi ska alltid vara med och kriga i toppen och slåss om elitserieplatser. Vi kommer aldrig att kunna köpa oss till framgång utan måste gå vår egen väg. Det handlar om att få ut mycket med små medel, genom att arbeta hårt tillsammans. Det ska vi fortsätta med.

– Ungdomarna i a-laget har en otrolig utvecklingspotential. Vi kommer vara med högt upp framöver, vi har redan lagt grunden.

Rättviks avancemang till elitserien är en morot för Falu BS.  Vi säger grattis till Rättvik, kavlar upp ärmarna och jobbar ännu hårdare!

Ett av säsongens allra största utropstecken är samarbetet mellan Faluns isföreningar. Ett gediget gemensamt arbete har gjorts med förslag på fler isytor med tak, däribland en hall för bandy och andra issporter. Kommunpolitiker och tjänstemän har tagit del av klubbarnas förstudie ISAK och nu ligger bollen hos politikerna. I april kan det komma ett besked.

– Tongångarna känns relativt positiva och isföreningarna står starka tillsammans, säger Johan Hedberg.

Falu BS vill tacka alla spelare, ledare och eldsjälar i föreningen, samt våra samarbetspartners och supportrar som ställt upp och stöttat under en tuff vinter!