Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt i hallfrågan – beslut i maj

05 APR 2021 14:26
Det närmar sig ett beslut kring isanläggningarna på Lugnet! Klubbarnas förstudie och förslag ISAK är ett av tre alternativ. Kultur- och fritidsnämnden ska ta ett beslut i maj, enligt nämndens ordförande Svante Parsjö Tegnér (L).
  • Skapad: 05 APR 2021 14:26

I korthet går de nio faluklubbarnas förslag ISAK ut på att Halltectältet tas bort och en ny ishall byggs i dess ställe. I anslutning byggs en inomhusdel för curling. Dessutom byggs bandyplanen in med en hall samt en entrédel som servar samtliga isytor.

Alternativen som nämnden ska ta ställning till är ”minus, noll eller plus”. Minus innebär att Halltec rivs och ersätts med en uterink. Noll innebär att läget idag behålls och plus innebär ISAK-förslaget.

– 22 april har vi nämnd igen och då tar vi in synpunkter och lyssnar av varandra, vi brukar kalla det för vägledningsdiskussion så att förvaltningen vet hur nämnden tänker. I maj räknar vi med att nämnden tar ställning i frågan och att beslutet är förankrat i partierna, säger Svante Parsjö Tegnér och fortsätter:

– Både det så kallade nollalternativet och plusalternativet (ISAKs förslag) innebär investeringar för Lufab som sköter anläggningarna på Lugnet och höjda driftskostnader (hyra) för Kultur och fritidsnämnd. Så vill nämnden ha något av de alternativen så får vi skicka vidare ärendet till kommunfullmäktige och be om mer skattemedel. I bästa fall hinns det med till juni 2021 kommunfullmäktige då budget för 2022 tas. Annars kan ett sådant beslut tas i november 2021 i kommunfullmäktige då budget för 2022 justeras och bestäms slutgiltigt.

Slutligen säger Svante Parsjö Tegnér:

– Minusalternativet - att Halltec tas bort och inte ersätts kan nämnden ta själv. Men jag gissar att det beslutet kommer vi inte att ta.

Klubbarna som står enade bakom plus-alternativet ISAK: Falu IF Ishockey, Falu Konståkningsklubb, Falu Curling klubb, Dala Active Skaters, Falu BS Bandy, Grycksbo IF BK Bandy, Liljans SK Bandy, Lingheds IF Bandy, Karlsbyhedens IK Bandy.

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

Hansson Buss AB, FALUN | Företaget | eniro.se

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...