Hoppa till sidans innehåll

Kapten Bäckmans tackar för sig – avslutar karriären

09 MAR 2021 13:16
Pär Bäckmans tackar för sig. Lagkaptenen, trotjänaren och kulturbäraren med #51 på ryggen avslutar karriären efter 13 säsonger i Falu BS.
  • Skapad: 09 MAR 2021 13:16

Ett känslosamt avsked – för Pär själv och för hela föreningen. Bäckis är en av de allra största i klubben i modern tid. Edsbypojken kom till BS från Selånger inför säsongen 2008/2009 och sedan dess har det blivit en bra bit över 300 matcher. Han har varit en klippa genom konkursen för sju år sedan och bärande i det nya Falu BS som vuxit fram.

– Vi ska ha barn här hemma nu inom några veckor plus att min sambo Alexandra har en grabb sedan tidigare. Så känner att jag vill lägga mer tid hemma med dom, säger Bäckis.

– Sen är jag, och har alltid varit, en energispelare som lever på min inställning. Jag måste ha energi själv för att kunna pusha och ge andra energi. Kände att det skulle bli svårt att kunna ge 100 procent på träning och match nästa säsong när det är en familj där hemma som drar. Så jag bestämde mig under säsongen att det skulle bli min sista.

Vilka är dina starkaste minnen?

– Jag har fått varit med om väldigt mycket under mina år, i både med- och motgång. Det är två säsonger som jag minns lite extra. Den första var min debutsäsong i BS tröjan 08/09 när vi gick upp till elitserien via ett grymt kval. Det laget är den bästa upplagan av BS jag spelat i. Riktigt kul att gå upp och vara en del av det laget.

– De andra minnet som etsat sig fast är från säsongen 14/15 när vi som nykomlingar i allsvenskan ett år efter konkursen lyckades ta oss till kval med i stort sett samma lag vi hade i division 1. Kvalet började att vi fick spela vår första hemmamatch ute i Karlsbyheden mot Sirius på grund av skid-VM. Det blev en grym inramning med en massa publik ståendes tätt runt planen. Ett häftigt minne på en häftig resa jag fått vara med om i Falu BS.

Kommer vi att få se sig engagerad i BS i framtiden på något sätt?

– Jag brinner så mycket för föreningen så på något sätt kommer jag säkert fortsätta vara engagerad. Jag vill däremot ge det lite tid att smälta att inte vara spelare och känna efter vad jag kan tillföra utanför planen istället, säger Bäckis och fortsätter.

– Jag har i alla fall lovat att hjälpa till med vårt knattelag där min bonusgrabb Eddie kommer börja spela nästa säsong. Så på något sätt kommer jag vara involverad i föreningen sen om det bli med A-laget får vi se.

– Jag otroligt glad och tacksam över alla grymma människor jag fått lära känna, alla jag spelat med, haft som ledare, alla runt laget och i föreningen.

Det är en mycket omtyckt person som slutar. Om vi i hade haft en hall hade tröja nummer 51 hissats upp i taket. Bäckis är den spelare som betytt allra mest för klubben efter konkursen, enligt Anders Pehrson i Falu BS sportgrupp.

– Det är givetvis jobbigt att vår kapten slutar men jag väljer att tänka på allt positivt han gjort för klubben genom åren. Han har inte bara varit en viktig spelare utan även en stor ledare på och utanför planen och en förebild för våra ungdomar som kommit upp i a-laget, Bäckis har verkligen ställt upp för laget och föreningen i alla år. Det finns hur mycket som helst att säga om honom.

Bara att buga och bocka för Bäckis tid som spelare i BS. Hatten av för en legendar!

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

Hansson Buss AB, FALUN | Företaget | eniro.se

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info