Hoppa till sidans innehåll

Legendaren ”Blomman” tar plats i ledarstaben!

29 APR 2021 14:49
En legendar tar plats i a-lagets ledarstab! Målvaktsfantomen Anders ”Blomman” Blomkvist är tillbaka i klubben, i en roll som mental coach.
  • Skapad: 29 APR 2021 14:49

Många BS-fans minns Blomman som en elegant målet – en riktig profil och en av föreningens bästa målvakter genom tiderna. Han kom till klubben 1988 och var på 90-talet med och lade grunden till den senaste storhetstiden.

– Jag hade en fantastisk rolig tid under slutet av 80- och hela 90-talet för Falu BS, för mig har klubben betytt mycket och minns också den resan vi gjorde från att kvala oss kvar i elitserien till att gå till slutspel och nå SM-finalen, även om jag hann lägga av året innan. När vi började jobba med de mentala faktorerna hände det saker och några spöken försvann, vi slog Sandviken borta tror jag -98, och det var första gången på 20 år.

”Blomman” jobbar som coach på SSAB i Oxelösund. Där handlar det om att få arbetslag att nå framgång och självförtroende med en gemensam målbild.

– Det finns många likheter med att jobba med idrottslag och skiftlag som jag gör på SSAB i Oxelösund, som att skapa engagemang, målbilder och resultat. Det finns en enorm kraft i det!

Hur viktigt är det att vara mentalt förberedd till max, hur stor roll kan det spela?
– Det är den stora skillnaden i matcher, om man klarar av att fokusera och känna glädje, men det krävs att man tränar på det ofta precis som i allt, ju mer man tränar ju bättre blir man. Ofta i både jobb och idrott så stannar vi upp efter perioder med haverier eller X antal förluster och ska då börja analysera i stället för att när det går bra stanna upp och då och analysera varför det flyter på! När vi är bra, stanna upp och reflektera över varför vi är bra, det är ingen slump, säger ”Blomman” som var med och bekantade sig med truppen redan under slutet av den gångna säsongen.

– Det känns riktigt bra att få in Anders. Han brinner verkligen för klubben och kan tillföra ytterligare en viktig dimension, säger Anders Pehrson i sportgruppen.

Huvudtränare är som vi tidigare meddelat Hasse Lundberg och Jimmy Svensson. Fystränare på försäsongen är precis som i fjol Emma Jansson, Hanna Engholm och Gustaf Ollas.

Anders ”Blomman" Blomkvist. 

Foto bild 1: Leif Forslund

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

Hansson Buss AB, FALUN | Företaget | eniro.se

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info