Hoppa till sidans innehåll
Foto: ROBERT STENERHAG

Tränarduon lämnar Falu BS

17 MAR 2021 09:17
Joakim Björkman slutar som tränare efter två säsonger i Falu BS. Han fick erbjudandet att fortsätta, men tiden räcker tyvärr inte till. Även assisterande tränaren Olle Mårshans lämnar klubben.
  • Skapad: 17 MAR 2021 09:17

– Jag hade väldigt gärna fortsatt, men jag har svårt att få ihop pusslet med jobb, plugg och pendling, säger Jocke som dessutom snart ska bli pappa.

Det är en mycket omtyckt huvudtränare som nu tackar för sig. Rättviksbon Jocke Björkman, som kom till BS efter att ha hållit Frillesås kvar i elitserien, kallar sig själv för ”bandynörd” och vill kunna gå in med hundra procent i allt han gör.

– Jag har trivts otroligt bra. Jag hade kört på om jag hade fått ihop alla bitar, jag är en lagmänniska som älskar att ta mig framåt med en grupp, den biten kommer jag att sakna väldigt mycket.

Vad säger du om de här två säsongerna?
– Utvecklande. Förra säsongen var godkänd, vi vinner allsvenska supercupen, vi reder ut det i serien efter jul, kommer tvåa i allsvenskan och tar oss till elitseriekval och är nära att gå upp.

– Den här säsongen är vi inte nöjda med, en strulig säsong där vi siktade på topp tre men slutade åtta. Resultatmässigt är det inte okej. Man får ha respekt för att vi tappade Axel Jansson till Hammarby under säsongen. Vi har också investerat mycket tid på våra unga duktiga spelare ,och det tror jag att BS kommer att ha stor nytta av framöver.

Jocke Björkman vill också lyfta truppens förmåga hela tiden tänka positivt trots en knölig säsong.

– Varje måndag har det varit ”ny vecka, nya möjligheter”, det har varit en fantastisk grupp att jobba med. Och han tror på BS framåt. Talangerna har fått chansen för att de varit värda det, och går en mycket intressant framtid till mötes, enligt Björkman.

– Och får man taket och väggarna kommer BS bli riktigt, riktigt bra.

Även Björkmans högra hand Olle Mårshans väljer att kliva av – en mycket populär assisterande tränare.

– Såklart känns det tråkigt att lämna Falun. Man kommer ju sakna killarna och omklädningsrummet alltså. Jag kommer säkert kika förbi Lugnet och hälsa på. Men jobb och pendling har tagit ut sitt. Det har varit lite jobbigt i vinter. Men jag har haft en otroligt fin tid i BS och har många att tacka. En dag kanske man är tillbaka, säger Olle Mårshans.

Anders Pehrson i Falu BS sportgrupp:

– Det är tråkigt att Jocke inte kan fortsätta men jag har full förståelse för hans situation. Även Olle har varit väldigt omtyckt bland spelare och ledare. Vi önskar båda all lycka till och hoppas att de någon gång kommer tillbaka till oss på något sätt.

Nu arbetas det med att lösa tränarfrågan och få ihop en slagkraftig trupp till nästa säsong.

– Vi jobbar för fullt med att hitta ersättare och med att prata med spelare, säger Anders Pehrson.

Skribent: Falu BS
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

Hansson Buss AB, FALUN | Företaget | eniro.se

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info